Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Dave Johnston
Liferay install not showing in browser
June 28, 2012 6:53 PM
Answer

Dave Johnston

Rank: New Member

Posts: 2

Join Date: June 28, 2012

Recent Posts

Installed Liferay tomcat bundle 6.1 on centos 6, startup tomcat, point browser to www.mydomain.com:8080 and get "Internet Explorer cannot display the webpage" or "Firefox can't establish a connection to the server ". am i missing something obvious or ?
Thanks in advance for any help.
David H Nebinger
RE: Liferay install not showing in browser
June 28, 2012 8:42 PM
Answer

David H Nebinger

Rank: Liferay Legend

Posts: 6281

Join Date: September 1, 2006

Recent Posts

I'm guessing a firewall issue either on your local system or on the centos box...
Hitoshi Ozawa
RE: Liferay install not showing in browser
June 28, 2012 8:57 PM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7990

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Have you checked if there isn't any error during startup?
Are you trying to access liferay from the server liferay is installed on? If so, check if you can view the page with http://127.0.0.1:8080
Dave Johnston
RE: Liferay install not showing in browser
June 28, 2012 9:49 PM
Answer

Dave Johnston

Rank: New Member

Posts: 2

Join Date: June 28, 2012

Recent Posts

I have the firewall deactivated on the server and no firewall on my local box. Yes, I am accessing the remote cloud server over my browser at www.mydomain.com:8080. If you have a specific suggestion on how to check this outside of my browser access, that would help out. Thanks again.
Hitoshi Ozawa
RE: Liferay install not showing in browser
June 29, 2012 6:27 AM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7990

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Are you using hypersonic database? If not, rename portal-ext.properties to something else so liferay will startup with hypersonic.
Also, check if there's no error during startup. Liferay seems to startup but when there's an error during startup, it the portal isn't
really available.
David H Nebinger
RE: Liferay install not showing in browser
June 29, 2012 6:52 AM
Answer

David H Nebinger

Rank: Liferay Legend

Posts: 6281

Join Date: September 1, 2006

Recent Posts

Except that even in that case you'll get some sort of tomcat error in the browser, not an error indicating the browser can't connect.

It's gotta be some sort of connectivity issue...

Does www.mydomain.com actually resolve to the IP address of the centos box?
Hitoshi Ozawa
RE: Liferay install not showing in browser
June 29, 2012 7:11 AM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7990

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Can try using the ip address instead of a domain name.

Followinge pages may also be of some help:
http://en.kioskea.net/forum/affich-45192-internet-explorer-cannot-display-the-webpage

http://support.microsoft.com/kb/2293762

http://www.pctechbytes.com/windows/internet-explorer-cannot-display-the-webpage/
Manish Yadav
RE: Liferay install not showing in browser
June 29, 2012 1:59 PM
Answer

Manish Yadav

Rank: Expert

Posts: 383

Join Date: May 26, 2012

Recent Posts

check first

http://<ip address of server>:8080

then verify that are you able to connect to server from client machine by using following command in command prompt

> telnet mydomain.com 8080
or >
>telnet <IP address of server> <port number> or telnet <host-name> <port>

if you are able to connect then new window of command prompt will open

if not then might be following reasons
a. firewall issue from your machine or server machine
b. check logs that your server started properly without any execption( \tomcat\logs\catalina<date>.log)
c. Domain name is wrong

if all not works then can you provide some more information about your server and client machine
a)server is in intranet or internet ??
b) are you using amazon cloud(EC2)??
c) how you configure domain name for site??
d) are you able to open liferay home page in server itsellf??
Kapil Devmurari
RE: Liferay install not showing in browser
March 7, 2013 4:09 AM
Answer

Kapil Devmurari

Rank: New Member

Posts: 1

Join Date: March 5, 2013

Recent Posts

I am using liferay tomcat bundle in ubuntu . when i run my portal in other network pc using ip address at that time portal not run... can any one help me ??
how to run our portal on server and how to access in every systrem.
Manish Yadav
RE: Liferay install not showing in browser
March 8, 2013 1:29 AM
Answer

Manish Yadav

Rank: Expert

Posts: 383

Join Date: May 26, 2012

Recent Posts

1. First all system should be in network and check connectivity among systems using ping or telnet command
2. one machine you can make as a server.
3. if you are running server on port 8080 then first check port 8080 should be enable on server machine
4. Then start liferay on server machine .
5. Check servers logs under /tomcat/logs/catlina.out whether server start successfully or not.
6. type server url in browser http://<IP>:8080
Hitoshi Ozawa
RE: Liferay install not showing in browser
March 24, 2013 6:58 AM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7990

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Was this problem solved? Was it just the missing port number (i.e. 8080)?

time portal not run


Do you mean there's an error in the server log when you startup liferay? OR can you access liferay home page or login page?

Is there any error message?