Forums

Home » Liferay Portal » English » 3. Development

Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Jatin Puri
Build Failed while creating a new portlet
July 12, 2012 11:16 PM
Answer

Jatin Puri

Rank: New Member

Posts: 19

Join Date: July 12, 2012

Recent Posts

Hello,

I am a newbie to liferay and was trying to create a sample portlet using the documentation (http://www.liferay.com/documentation/liferay-portal/6.1/development/-/ai/creating-a-portl-3)
So on doing: create.bat my-greeting "My-Greeting"
I get the following error

C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-plugins-sdk-6.1.0-ce-ga1-20120106155615
760\portlets>create.bat my-greeting "My Greeting"
Buildfile: C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-plugins-sdk-6.1.0-ce-ga1-201
20106155615760\portlets\build.xml

create:
Copying 9 files to C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-plugins-
sdk-6.1.0-ce-ga1-20120106155615760\portlets\my-greeting-portlet
Created dir: C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-plugins-sdk-6.
1.0-ce-ga1-20120106155615760\portlets\my-greeting-portlet\docroot\WEB-INF\tld

BUILD FAILED
C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-plugins-sdk-6.1.0-ce-ga1-20120106155615
760\portlets\build.xml:172: C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-plugins-sdk
-6.1.0-ce-ga1-20120106155615760\portlets\UsersJatinlibrariesliferayliferay-porta
l-tomcat-6.1.0-ce-ga1-20120106155615760liferay-portal-6.1.0-ce-ga1 omcat-7.
0.23\webapps\ROOT\WEB-INF\tld does not exist.

Total time: 0 seconds



Well there seems to some small bug in the build file as clearly the below location doesnt exist on my comp
C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-plugins-sdk-6.1.0-ce-ga1-20120106155615760\portlets\UsersJatinlibrariesliferayliferay-portal-tomcat-6.1.0-ce-ga1-20120106155615760liferay-portal-6.1.0-ce-ga1 omcat-7.0.23\webapps\ROOT\WEB-INF\tld

Content inside build.jatin.properties is
app.server.type=tomcat
app.server.dir=C:\Users\Jatin\libraries\liferay\liferay-portal-tomcat-6.1.0-ce-ga1-20120106155615760\liferay-portal-6.1.0-ce-ga1\tomcat-7.0.23
DarshanKumar N Bhatia
RE: Build Failed while creating a new portlet
July 12, 2012 11:38 PM
Answer

DarshanKumar N Bhatia

Rank: Junior Member

Posts: 85

Join Date: March 2, 2010

Recent Posts

Hi...

Is Your Liferay-server is running Properly ??

First Varify app.server.dir path :

app.server.dir= D:/Development/Liferay Portal 6.1/Liferay Portal 6.1 CE tomcat Bundle/liferay-portal-6.1.0-ce-ga1/tomcat-7.0.23

Try to use / if u r using window OS.

If Some tld is missing , from liferay-portal-6.1.0-ce-ga1\tomcat-7.0.23\webapps\ROOT\WEB-INF\tld then u need fresh liferay download.
Jatin Puri
RE: Build Failed while creating a new portlet
July 12, 2012 11:42 PM
Answer

Jatin Puri

Rank: New Member

Posts: 19

Join Date: July 12, 2012

Recent Posts

Thanks. Issue solved.

I was basically using \ instead of / for app.server.dir. I use win7

Thanks.
Bruno Chandía
RE: Build Failed while creating a new portlet
September 12, 2012 1:32 PM
Answer

Bruno Chandía

Rank: New Member

Posts: 10

Join Date: August 16, 2012

Recent Posts

thanks! also too help me your answer

regards!