Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
jorge girao
Problem in 6.1 - No theme found for specified theme id
November 8, 2012 9:28 AM
Answer

jorge girao

Rank: Junior Member

Posts: 41

Join Date: December 21, 2009

Recent Posts

Hello, I have a problem I can`t solve, neither looking at other posts in the forum with the same topic.
I create a theme withe the SDK, I made the deploy on Jboss 7.1, then I customize it. Everything looks normal until I restart Jboss, anfter that i receive the message: No theme found for specified theme id... and everything is set with the classic theme.

My theme is shown in "Updates Manager" but not in "Plugins installation" or "Plugins configuration" emoticon

I don´t want to redeploy the theme everytime I restart Jboss, what can I do?

I'm using Liferay Portal Community Edition 6.1.1 CE GA2 (Paton / Build 6101 / July 31, 2012) on JBOSS 7.1

This is the liferay-look-and-feel.xml from my theme
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE look-and-feel PUBLIC "-//Liferay//DTD Look and Feel 6.0.0//EN" "http://www.liferay.com/dtd/liferay-look-and-feel_6_0_0.dtd">
<look-and-feel>
<compatibility>
<version>6.1.1+</version>
</compatibility>
<theme id="mitema" name="Mi Tema"></theme>
</look-and-feel>



And the liferay-plugin-package.xml
<?xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE plugin-package PUBLIC "-//Liferay//DTD Plugin Package 6.1.0//EN" "http://www.liferay.com/dtd/liferay-plugin-package_6_1_0.dtd">

<plugin-package>
<name>Mi Tema Theme</name>
<module-id>liferay/mitema-theme/6.1.1/war</module-id>
<types>
<type>theme</type>
</types>
<tags></tags>
<short-description></short-description>
<long-description></long-description>
<change-log></change-log>
<page-url>http://www.mitema.com</page-url>
<author>Yo</author>
<licenses>
<license osi-approved="true">LGPL</license>
</licenses>
<liferay-versions>
<liferay-version>6.1.1+</liferay-version>
</liferay-versions>
</plugin-package>



Thanks!
David H Nebinger
RE: Problem in 6.1 - No theme found for specified theme id
November 8, 2012 9:54 AM
Answer

David H Nebinger

Rank: Liferay Legend

Posts: 7245

Join Date: September 1, 2006

Recent Posts

At startup, you'll get messages about plugins being loaded, including the theme (if it was loaded).

If a plugin fails to load, you should see messages about that.

So start with your log and see a) that the theme loaded successfully and b) if it didn't why it failed to load.
jorge girao
RE: Problem in 6.1 - No theme found for specified theme id
November 8, 2012 10:03 AM
Answer

jorge girao

Rank: Junior Member

Posts: 41

Join Date: December 21, 2009

Recent Posts

Look...


13:10:14,746 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "ROOT.war"
13:10:14,754 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "private-plugin-installer-hook.war"
13:10:14,754 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "1-3-1-columns-layouttpl.war"
13:10:14,755 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "marketplace-portlet.war"
13:10:14,755 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "zoe-brochure-theme.war"
13:10:14,755 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "mitema-theme.war"
13:10:14,756 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "welcome-theme.war"
13:10:14,756 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "brasilia-theme.war"
13:10:14,758 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "resources-importer-web.war"
13:10:14,760 INFO [org.jboss.as.server] (DeploymentScanner-threads - 2) JBAS018559: Deployed "vuelosIts.war"
13:10:54,863 INFO [org.jabsorb.serializer.impl.BeanSerializer] (liferay/scheduler_dispatch-1) analyzing com.liferay.portal.kernel.scheduler.JobState
13:10:54,866 INFO [org.jabsorb.serializer.impl.BeanSerializer] (liferay/scheduler_dispatch-1) analyzing com.liferay.portal.kernel.scheduler.TriggerState
13:14:11,937 INFO [org.apache.struts.tiles.TilesRequestProcessor] (http--0.0.0.0-8080-1) Tiles definition factory found for request processor ''.
13:14:12,102 INFO (http--0.0.0.0-8080-1) 13:14:12,093 WARN [http--0.0.0.0-8080-1][ThemeLocalServiceImpl:149] No theme found for specified theme id mitema_WAR_mitematheme. Returning the default theme.
13:14:12,296 INFO (http--0.0.0.0-8080-1) 13:14:12,295 WARN [http--0.0.0.0-8080-1][ThemeLocalServiceImpl:149] No theme found for specified theme id mitema_WAR_mitematheme. Returning the default theme.
13:14:12,305 INFO (http--0.0.0.0-8080-1) 13:14:12,304 WARN [http--0.0.0.0-8080-1][ThemeLocalServiceImpl:149] No theme found for specified theme id mitema_WAR_mitematheme. Returning the default theme.
13:14:12,312 INFO (http--0.0.0.0-8080-1) 13:14:12,312 WARN [http--0.0.0.0-8080-1][ThemeLocalServiceImpl:149] No theme found for specified theme id mitema_WAR_mitematheme. Returning the default theme.
13:14:12,329 INFO [org.apache.struts.tiles.TilesRequestProcessor] (http--0.0.0.0-8080-1) Tiles definition factory found for request processor ''.
Greg Montano
RE: Problem in 6.1 - No theme found for specified theme id
February 12, 2013 10:25 PM
Answer

Greg Montano

Rank: New Member

Posts: 8

Join Date: February 12, 2013

Recent Posts

Hi,

I am getting this WARNing message too.

WARN [liferay/hot_deploy-1][ThemeLocalServiceImpl:149] No theme found for specified theme id <ThemeID>. Returning the default theme.

There were no error message during loading of Theme but a related WARNing message.

WARN [pool-2-thread-1][PluginPackageUtil:1131] Plugin package on context <ThemeName> cannot be tracked because this WAR does not contain a liferay-plugin-package.xml file

I can see the Theme in the Update Manager, Plugins Configuration and Plugins Installation.

Is this an issue or cause for concern?
Any help is appreciated.

Thanks.
jorge girao
RE: Problem in 6.1 - No theme found for specified theme id
February 13, 2013 4:30 AM
Answer

jorge girao

Rank: Junior Member

Posts: 41

Join Date: December 21, 2009

Recent Posts

The file liferay-plugin-package.xml exist in your WEB-INF folder inside the theme folder? If not... you should try copying that file from other theme and modify the contents with your theme information.
Greg Montano
RE: Problem in 6.1 - No theme found for specified theme id
February 13, 2013 10:49 PM
Answer

Greg Montano

Rank: New Member

Posts: 8

Join Date: February 12, 2013

Recent Posts

Hi,

I have done that and still getting the "No theme found for specified theme id".

Thanks.
Steffen Schuler
RE: Problem in 6.1 - No theme found for specified theme id
May 15, 2014 2:46 AM
Answer

Steffen Schuler

Rank: Regular Member

Posts: 130

Join Date: May 12, 2008

Recent Posts

It seems like the theme is not found because of some tomcat temp behavior:

http://stackoverflow.com/questions/12955274/liferay-6-1-theme-look-and-feel
https://www.themeray.com/de/blog


emoticon