Forums

Home » Liferay Portal » English » 3. Development

Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Mohammad Danish
Error at deployment..After building the services
November 16, 2012 5:44 AM
Answer

Mohammad Danish

Rank: Regular Member

Posts: 108

Join Date: March 5, 2012

Recent Posts

Hello everyone.
I am using LR6.1
I am having a service.xml comprising of 100 entities .
Now i am having two scenarios.
1) Setting all the entities like this ..
<entity name="CompanyNote">
<column name="companyNoteID" primary="true" type="long"></column>
<column name="companyNoteCode" type="long"></column>
<column name="isDeleted" type="boolean"></column>
<column name="companyID" type="long"></column>
<column name="date" type="Date"></column>
<column name="userID" type="long"></column>
<column name="note" type="String"></column>
<column name="noteType" type="int"></column>

<column name="extraField1" type="String"></column>
<column name="extraField2" type="String"></column>
<column name="extraField3" type="String"></column>
</entity>
Build services .The building of services goes fine . Also the deployment of the portlet goes fine and the tables are created in the database.
2) Setting all the entities like this ..
<entity name="CompanyNote" local-service="true" remote-service="true">
<column name="companyNoteID" primary="true" type="long"></column>
<column name="companyNoteCode" type="long"></column>
<column name="isDeleted" type="boolean"></column>
<column name="companyID" type="long"></column>
<column name="date" type="Date"></column>
<column name="userID" type="long"></column>
<column name="note" type="String"></column>
<column name="noteType" type="int"></column>

<column name="extraField1" type="String"></column>
<column name="extraField2" type="String"></column>
<column name="extraField3" type="String"></column>
</entity>
Build services .The building of services goes fine. But now when i deploy the portlet i got the following error.
12:47:34,784 INFO [PortletHotDeployListener:503] 1 portlet for IPGMonitor-portlet was unregistered
12:48:35,353 ERROR [PortletApplicationContext:87] org.springframework.beans.factory.parsing.BeanDefinitionParsingException: Configuration problem: Bean class [com.ipg.projectmonitor.services.service.impl.AddressTypeLocalServiceImpl] not found
Offending resource: ServletContext resource [/WEB-INF/classes/META-INF/portlet-spring.xml]
Bean 'com.ipg.projectmonitor.services.service.AddressTypeLocalService'; nested exception is java.lang.ClassNotFoundException: com.ipg.projectmonitor.services.service.impl.AddressTypeLocalServiceImpl
org.springframework.beans.factory.parsing.BeanDefinitionParsingException: Configuration problem: Bean class [com.ipg.projectmonitor.services.service.impl.AddressTypeLocalServiceImpl] not found
Offending resource: ServletContext resource [/WEB-INF/classes/META-INF/portlet-spring.xml]
Bean 'com.ipg.projectmonitor.services.service.AddressTypeLocalService'; nested exception is java.lang.ClassNotFoundException: com.ipg.projectmonitor.services.service.impl.AddressTypeLocalServiceImpl
at org.springframework.beans.factory.parsing.FailFastProblemReporter.error(FailFastProblemReporter.java:68)
at org.springframework.beans.factory.parsing.ReaderContext.error(ReaderContext.java:85)

Attachments: error.txt (92.0k)
David H Nebinger
RE: Error at deployment..After building the services
November 16, 2012 5:56 AM
Answer

David H Nebinger

Rank: Liferay Legend

Posts: 6704

Join Date: September 1, 2006

Recent Posts

It's telling you what the problem is, a class not found on com.ipg.projectmonitor.services.service.impl.AddressTypeLocalServiceImpl.

If you do not now have an AddressType entity in service.xml, I'm betting that you did and removed the entity. When you do this you need to clean the project otherwise old artifacts linger and you ended up w/ them.