hehe, diky za reakci, ale nakonec jsem to nejak napul vyresil, uz si ani nepamatuji jak

dospel jsem do stadia, kdy se neprihlasenemu uzivateli zobrazi nejaka stranka a zadna jina, ale tato stranka se zobrazi i prihlasenym uzivatelum - jo, uz si vzpominam, tohoto stavu jsem docilil pres opravneni, ale tyto opravneni bohuzel funguji jen jednim smerem

zkusit oba postupy znamenalo, ze jsem vyzkousel oba zde zminene pokusy, nakonec jsem nasel nejaky treti nejspis

a peklo neni s pridanim cestiny, ale s cestinou obecne, jsem zvykly na anglictinu (pouzivam vsude)

ted mam ale jiny problem, ktery souvisi s cestinou, pokud pouziji ceske nazvy (diakritiku) v nazvu (titulku) nektereho clanku/blogu/fora/wiki, neda se na tento clanek dostat (napriklad z portletu, ktery agreguje vsechny nove clanky se tento clanek neotevre, protoze nenajde url spravne), ale kdyz smazu z nazvu diakritiku, uz to jde v pohode...da se toto nejak resit?
a nakonec takovy minoritni problemek, ktery zacal podle me tez tou cestinou - pokud spustim server Tomcat, spousti se mi automaticky Liferay (otevre Firefox a v nem Liferay homepage), toto se ale posledni dobou nedeje a ve Firefoxu musim rucne zadat adresu Liferay, ten normalne bezi, ale jakoby "v pozadi"...netusite, cim by to mohlo byt?
predem dekuji za pomoc
Please sign in to flag this as inappropriate.