Szia!
Először is üdv. a közösségben :-)
Másodszor:
A NetBeasnt a 3.6-os óta nem használtam, azóta eclipse :-) így a portal packhoz sem tudok mit szólni, viszont ha Liferay, akkor plugins-sdk-ban vagy EXT envirionmentben tudsz könnyen portleteket fejleszteni.
Az EXT segítségével a Liferay mélyebb részeit (portal-impl) is el tudod érni, Plugin SDK-ban ez nem megoldott amennyire én tudom. Mind a kettőben van lehetőséged Service Builder használatára. Az arra jó, hogy egy service.xml fájlban leírod milyen tábláid vannak, milyen findereket akarsz hozzá használni (pl.: van egy MyUsers táblád és születési hely szerint szeretnél keresni rájuk). Ezután Apache ANT használatával tudod ebből legeneráltatni a DAO és Service és az Impl osztályokat és Interface-eket is. Ezen kívűl a generátor az SQL scriptetket is megcsinálja, amely a táblát és az indexeket is meg csinálják, ráadásul amint először deployolod a portletedet elkészül a táblád és az indexei is. A generált Service-ek segítségével (MyUsersLocalServiceUtil.java a fenti példára tekintettel) tudsz adatbázis poolon keresztül hibernattel adatokat lekérdezni, létrehozni, módosítani és törölni.
Ha a dolog felkeltette az érdeklődésedet, akkro a Wiki-ben keress rá Service Builderre, valamint a plugin sdk-s SVN-ből töltsd le az SO portletet és nézd meg annak a forráskódját, ott van minta service.xml is.
Ha kérdésed van, akkor kérdezz nyugodtan :-)
Üdv.
Vili
Please sign in to flag this as inappropriate.