Forums

Home » Liferay Portal » česky a slovensky »

Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Martin Kučerák
eshop portlet
March 25, 2010 3:36 AM
Answer

Martin Kučerák

Rank: New Member

Recent Posts

nemate nekdo nahodou po ruce nejaky pekny portlet na eshop? nemuzu zadny najit na netu
nepotrebuji ale integrovany platebni system, asi to spise dopadne tak, ze si to naprogramujeme samy, ono by to nemelo byt tezke
Jakub Liska
RE: eshop portlet
March 25, 2010 1:50 PM
Answer

Jakub Liska

Rank: Regular Member

Recent Posts

Naprogramovat vlastni eshop plugin, aby to bylo na urovni pro me nemelo moc smysl, tak jsem se rozhodl integrovat jadasite. Delsi dobu uz ho sleduju a zda se mi naprosto vybornej, dela na tom par zkusenych lidi.
Dalsi moznost je Konakart , kde nekdy par let zpatky udelali portletovou verzi a je tam i moznost deploye pro Liferay v te Community Edition. Jeste jsem se k tomu nemel cas dostat, navic se mi nelibily jejich licencni podminky...
Tomáš Polešovský
March 29, 2010 1:05 AM
Answer

Tomáš Polešovský

Rank: Expert

Recent Posts

Ahoj,

ten JadaSite ma podporu pro portlety?

Jinak kdyz jsme my vybirali, tak zadny pouzitelny open-source eshop jsme nenasli. Takovy, ktery by mel plnou funkcionalitu eshopu a byl v portletech. To je asi velka vyzva emoticon
Artur Linhart
March 29, 2010 1:48 AM
Answer

Artur Linhart

Recent Posts

:-) Jojo, taky mne to zaujalo, dival jsem se na to zběžně a nic o portletech jsem tam nenašel...

@Jakub Liska:
Na jaké bázi by měla integrace probíhat - předěláním té normální webové aplikace na portlety (za normálních okolností celkem netrivální věc), nebo ponecháním aplikace vně a pokusit se to nějak propojit na úrovni např. webových služeb?
Artur Linhart
March 29, 2010 1:54 AM
Answer

Artur Linhart

Recent Posts

Ad Licencování - ten KonaKart je v komunitní verzi uvolněn pod "GNU Lesser General Public License", což by zase obecně neměl být až zase takový problém pro použití těch zdrojů... Koneckonců v poslední době běží diskuse o tom, jestli má Liferay přejít také na tento model licencování...
Martin Kučerák
March 29, 2010 4:39 AM
Answer

Martin Kučerák

Rank: New Member

Recent Posts

taky to tak bohuzel vidim, zadny pekny portlet jsem nenasel

mate nekdo zkusenosti s PHP portletem, jsem to trosku zkousel, ale nedokazal jsem tam dostat nejakou sofistikovanejsi aplikaci, spis jen vlastni kody?

ps: on ted PM prikracel s tim, ze mozna bude lepsi PHP...
Jakub Liska
March 29, 2010 7:59 AM
Answer

Jakub Liska

Recent Posts

Bohuzel nema podporu pro portlety a pochybuju, ze bude :-) . Tu integraci jsem si predstavoval prave na web services urovni, vsechno ostatni se zda jako docela overkill. Jeste jsem podrobne neplanoval jak to provest. Chtel jsem se spis jen podelit o to, ze tady je open source shop na takove urovni, kdyz uz jsem se zminoval o tom Konakartu. Zkusebne jsem Jadasite provozoval nejaky cas a maji to opravdu dobre provedeny a ten WS layer na integraci neni slozitej... alespon pro moje potreby. Chci to delat pro osobni pouziti, pro klienta by to asi kosher moc nebylo :-)

Ta Konakart kombinace je mnohem rozumnejsi. Kdybych nevenoval celkem dost casu Jadasite, tak by to byla jasna volba. Podle me "Lesser" GPL driv nemeli na tu opensource cast. Ta Community Edition nema Multi-store jako Jadasite, to mi stve... a buhvi jak tam probiha lokalizace, to aspon u Jadasite vim, ze bez problemu.
Jakub Liska
October 12, 2010 11:59 AM
Answer

Jakub Liska

Recent Posts

Kdybyste panove meli chvilku, tak kdyztak napiste do tohohle vlakynka, ze by bylo super, kdyby udelali podporu pro Liferay :-) Oni do toho projektu ostatni developery moc nechteji poustet, ale verim, ze by mohli do budoucna ten shopping cart do Liferay dostat. Diky