Fórumok

Liferay ve Portal application

Cenk KIZILDAĞ, módosítva 13 év-val korábban

Liferay ve Portal application

New Member Bejegyzés: 1 Csatlakozás dátuma: 2010.07.02. Legújabb bejegyzések
Selam,

Şirketimizin izin ,talep vs. formlarını web ortamına taşıyoruz. Bu nedenle Portal application kullanmaya karar verdik. Daha önce çalıştığım şirkette Oracle Forms kullanılmıştı. İlgilenen arkadaşla görüştüğümde bana Liferay'ı tavsiye etti. Ben daha önce Portal app. geliştirmediğim için, daha önce bu konu ile ilgilenen arkadaşlar varsa ve yol gösterebilirlerse memnun olurum.

Bu konu ile ilgili döküman vs. varsa çok sevinirim.

Teşekkürler.
thumbnail
tolga atalay, módosítva 13 év-val korábban

RE: Liferay ve Portal application

New Member Bejegyzések: 3 Csatlakozás dátuma: 2009.12.25. Legújabb bejegyzések
1. Ilk olarak hangi ortamda gelistirme yapacaksin. IDE olarak netbeans mi? yoksa Eclipse mi kullanacaksin. Ozgur secim yapma sansin varsa ve kisitlamalar yok ise, net beans bazi seyleri otomatik yaptigindan gelistirme daha kolay.

2. Standart kontroller senin icin yeterlimi? yoksa 3rd party kontroller kullanacakmisin? (ICEface, richface, prime faces vb gibi)

3. kullanacagin teknolojiler neler olacak? Yoksa farketmezmi? JPA, ORM toolari? (Hibernate), JSF,

Sana tavsiyem; kendimde oyle yaptim; Eclipse ortaminda gelistirme yapman, plug in environment kurarsin, gelistirmelerini ext uzerinde yap boylece liferay surumu degisince kaynak kodda degisiklik yapmadigindan problemsiz bir sekilde gecisi yapabilirsin.

Portal gelistirirken (eclipsete), portal icin birkac dosya var onlari kopyalayip icerilerinde gerekli degisiklikleri yapman gerekmektedir. bunun yani sira eger illa kullanman gerekmedikce standart kontrolleri kullan. Ben JSF standart gelen kontrolleri kullaniyorum, bana yetiyor.

Liferayin kendi ornek projeleri var onlari indir. Ben oradan cozdum olayi sana da tavsiye ederim.

Projeni yazdin/gelistirdin, bundan sonra ne olacak? nasil portletyapacaksin? gerekli portlet.xml (genelde portletin tum can alici ayarlari burada), liferay-portlet.xml (yetkileri falan ayarlayabilirsin), liferay-plugin-packaga.properties (gerekli kutuphane bilgilerini falan yazabilirsin buraya), liferay-display.xml (liferay icinde hangi kategoride nasil gorunecek senin portletin) gibi gibi. tum bunlari hallettikten sonra ve bircok hata ile bogustuktan sonra biraz know-how kazandinmiydi yapabilirsin..