Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
David Proba
Deployment hangs....
February 2, 2012 4:42 AM
Answer

David Proba

Rank: Junior Member

Posts: 48

Join Date: June 27, 2011

Recent Posts

Hey guys,

I have a very strange problem:
Suddenly, I can't deploy portlets anymore, I can still deploy hooks, but no portlets. I didn't try other plugins. I already tried to delete portlet folder of webapss, I deleted complete tomcat/temp folder, I looked into tomcat/conf/Catalina/localhost and wanted to delete all xml files but ROOT.xml but there is only ROOT.xml in. I have no more ideas. Please help.

1
213:26:12,705 INFO  [AutoDeployDir:167] Processing Dings-portlet-6.1.0.1.war
313:26:12,707 INFO  [PortletAutoDeployListener:71] Copying portlets for /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/deploy/Dings-portlet-6.1.0.1.war
4  Expanding: /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/deploy/Dings-portlet-6.1.0.1.war into /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907
5  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/WEB-INF
6  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/WEB-INF/classes
7  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/WEB-INF/classes
8  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/META-INF


After that, nothing happens, Dings-portlet-6.1.0.1.war is still placed in deploy dir and I can't deploy nothing more... After restarting liferay/tomcat, I can deploy hooks successfully. When I try to deploy a portlet the same thing happens....

Thx for help
David


Running Liferay 6.0.6 GA4 bundled with tomcat on o a Debian VM, using IDE 1.4 and deploying portlets with 6.1.0-SNAPSHOT SDK for JSF reasons (until now it was working perfectly)
Hitoshi Ozawa
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 5:11 AM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7954

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Running Liferay 6.0.6 GA4 bundled with tomcat on o a Debian VM, using IDE 1.4 and deploying portlets with 6.1.0-SNAPSHOT SDK for JSF reasons (until now it was working perfectly)


If you can't use 6.0.6 SDK, why don't you just upgrade your Liferay to 6.1.0GA?
David Proba
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 5:18 AM
Answer

David Proba

Rank: Junior Member

Posts: 48

Join Date: June 27, 2011

Recent Posts

Oh, I will upgrade asap...
I'm developing a couple of plugins for a customer since over 6 months. At that time 6.1 wasn't available, my first plugins were still jsp, but as soon as 6.1.0 SDK was available I migrated to JSF. I hope to use 6.1 for production, but I want to test it and now I have to make some plugins fur testing issues...
Greets
David Proba
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 5:58 AM
Answer

David Proba

Rank: Junior Member

Posts: 48

Join Date: June 27, 2011

Recent Posts

ok, I tried to dirty "fix" it:
  • renamed liferay dir
  • unzipped liferay
  • started and stopped new installation
  • copied old service jars to tomcat/lib/ext folder
  • copied old setenv.sh (because of java opts)
  • copied old portal-ext.properties
  • started new liferay installation


The same thing, I can not deploy portlets... WTF, how is this possible ?!?
David H Nebinger
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 5:59 AM
Answer

David H Nebinger

Rank: Liferay Legend

Posts: 7238

Join Date: September 1, 2006

Recent Posts

Well here's the thing. The SDK knows how to build plugins for the version of the SDK. So you're using a 6.1 SDK, you're actually building portlets that would be most compatible w/ 6.1, and offer no guarantee of working under 6.0.

Use the 6.0.6 SDK until you're ready for the 6.1 Environment in production. That's when you upgrade the SDK to 6.1...
David Proba
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 6:13 AM
Answer

David Proba

Rank: Junior Member

Posts: 48

Join Date: June 27, 2011

Recent Posts

Ok... So I will need to test 6.1 earlier - involutary.
I just wonder how it is possible that I deployed portlets a couple of hundred times on my dev installation in this constallation (6.1 SDK ==> 6.0.6) and suddenly it does not work anymore, I just dpo not understand it
David H Nebinger
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 6:17 AM
Answer

David H Nebinger

Rank: Liferay Legend

Posts: 7238

Join Date: September 1, 2006

Recent Posts

Well, w/o knowing your portlet code additions, environmental changes (i.e. did you change jar versions, properties files, etc.), Liferay changes (settings in control panel, etc), it's really hard to say.
David Proba
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 6:34 AM
Answer

David Proba

Rank: Junior Member

Posts: 48

Join Date: June 27, 2011

Recent Posts

Ok... do you know Murphy's Law ?
Such things happen only in moments when you're in hurry emoticon

Do you have some experiences with 6.1 ?
Is there a difference between Glassfisch and Tomcat bundle regarding stability ?
To be honest, I would prefer Glassfish but as far as I knwo LF was developed on Tomcat, so it's a hard deciscion.
Any experiences or suggestions ?
David H Nebinger
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 6:43 AM
Answer

David H Nebinger

Rank: Liferay Legend

Posts: 7238

Join Date: September 1, 2006

Recent Posts

Liferay's compatible with many application containers, but some do give you fits (i.e. I think there were issues w/ auto deploy w/ WebLogic, but I don't remember the details and don't remember if they've been fixed).

I think there's lots of folks using Glassfish, so you should be okay...
David Proba
RE: Deployment hangs....
February 2, 2012 7:13 AM
Answer

David Proba

Rank: Junior Member

Posts: 48

Join Date: June 27, 2011

Recent Posts

thanks for help
Ashish Renapurkar
RE: Deployment hangs....
July 11, 2012 9:05 AM
Answer

Ashish Renapurkar

Rank: New Member

Posts: 23

Join Date: January 18, 2012

Recent Posts

David H Nebinger:
Well here's the thing. The SDK knows how to build plugins for the version of the SDK. So you're using a 6.1 SDK, you're actually building portlets that would be most compatible w/ 6.1, and offer no guarantee of working under 6.0.

Use the 6.0.6 SDK until you're ready for the 6.1 Environment in production. That's when you upgrade the SDK to 6.1...



Hello Devid,

Thanks for input, but I'm using the same SDK and same liferay and still I get this error, and I'm deploying first time correctly but when I try to re-deploy it, That time it will shows me hook while it is a port let. and It will stop at one point. For your reference I'm attaching log below. please look into this .

Warning: js modified in the future.
Copying 48 files to C:\Users\ashishr\Desktop\adminservices\liferay-portal-6.1.0-ce-ga1\tomcat-7.0.23\webapps\service_Admin-portlet
Copying 1 file to C:\Users\ashishr\Desktop\adminservices\liferay-portal-6.1.0-ce-ga1\tomcat-7.0.23\webapps\service_Admin-portlet
Deleting directory C:\Users\ashishr\Desktop\adminservices\liferay-portal-6.1.0-ce-ga1\tomcat-7.0.23\temp\20120711152325116
15:23:27,125 INFO [PortletAutoDeployListener:81] Portlets for C:\Users\ashishr\Desktop\adminservices\liferay-portal-6.1.0-ce-ga1\deploy\service_Admin
-portlet-6.1.0.1.war copied successfully. Deployment will start in a few seconds.
11 Jul, 2012 3:23:31 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig checkResources
INFO: Undeploying context [/service_Admin-portlet]
15:23:31,356 INFO [PluginPackageUtil:1099] Reading plugin package for service_Admin-portlet
15:23:31,383 INFO [PortletHotDeployListener:470] Unregistering portlets for service_Admin-portlet
15:23:31,389 INFO [PortletHotDeployListener:503] 1 portlet for service_Admin-portlet was unregistered
11 Jul, 2012 3:23:31 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory C:\Users\ashishr\Desktop\adminservices\liferay-portal-6.1.0-ce-ga1\tomcat-7.0.23\webapps\service_Admin-portl
et
11 Jul, 2012 3:23:32 PM org.apache.catalina.core.StandardContext addApplicationListener
INFO: The listener "com.sun.faces.config.ConfigureListener" is already configured for this context. The duplicate definition has been ignored.
15:23:34,374 INFO [PluginPackageUtil:1099] Reading plugin package for service_Admin-portlet
Loading file:/C:/Users/ashishr/Desktop/adminservices/liferay-portal-6.1.0-ce-ga1/tomcat-7.0.23/temp/2-service_Admin-portlet/WEB-INF/classes/service.pr
operties
Loading file:/C:/Users/ashishr/Desktop/adminservices/liferay-portal-6.1.0-ce-ga1/tomcat-7.0.23/temp/2-service_Admin-portlet/WEB-INF/classes/portlet.pr
operties
Loading file:/C:/Users/ashishr/Desktop/adminservices/liferay-portal-6.1.0-ce-ga1/tomcat-7.0.23/temp/2-service_Admin-portlet/WEB-INF/classes/portlet.pr
operties



Thanks in advance.

Regards...
Ashish Renapurkar
Ashish Renapurkar
RE: Deployment hangs....
July 11, 2012 9:07 AM
Answer

Ashish Renapurkar

Rank: New Member

Posts: 23

Join Date: January 18, 2012

Recent Posts

David Proba:
Hey guys,

I have a very strange problem:
Suddenly, I can't deploy portlets anymore, I can still deploy hooks, but no portlets. I didn't try other plugins. I already tried to delete portlet folder of webapss, I deleted complete tomcat/temp folder, I looked into tomcat/conf/Catalina/localhost and wanted to delete all xml files but ROOT.xml but there is only ROOT.xml in. I have no more ideas. Please help.

1
213:26:12,705 INFO  [AutoDeployDir:167] Processing Dings-portlet-6.1.0.1.war
313:26:12,707 INFO  [PortletAutoDeployListener:71] Copying portlets for /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/deploy/Dings-portlet-6.1.0.1.war
4  Expanding: /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/deploy/Dings-portlet-6.1.0.1.war into /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907
5  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/WEB-INF
6  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/WEB-INF/classes
7  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/WEB-INF/classes
8  Copying 1 file to /home/liferay/liferay-portal-6.0.6/tomcat-6.0.29/temp/20120202132612907/META-INF


After that, nothing happens, Dings-portlet-6.1.0.1.war is still placed in deploy dir and I can't deploy nothing more... After restarting liferay/tomcat, I can deploy hooks successfully. When I try to deploy a portlet the same thing happens....

Thx for help
David


Running Liferay 6.0.6 GA4 bundled with tomcat on o a Debian VM, using IDE 1.4 and deploying portlets with 6.1.0-SNAPSHOT SDK for JSF reasons (until now it was working perfectly)


Hello ,

I'm also having the same issue in 6.1.
any solution or any workaround.

i was fighting for a day with this issue.

any help is appreciated

Thanks in advance
Ashish Renapurkar
Hitoshi Ozawa
RE: Deployment hangs....
July 12, 2012 6:53 AM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7954

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

If you're on a development environment, try creating a new database.
Tom Mahy
RE: Deployment hangs....
September 24, 2012 5:56 AM
Answer

Tom Mahy

Rank: Regular Member

Posts: 103

Join Date: May 11, 2011

Recent Posts

im having the exact same problem.
If i start with a clean DB everything works. But this is an upgraded db from 6.0.6 to 6.1GA.
Since the upgrade we are unable to deploy portlets anymore.

I know GA2 is out but we cant use it since it doesnt work with solr.

Any other advice ?
I do not get any errors during startup.
Hitoshi Ozawa
RE: Deployment hangs....
September 24, 2012 3:08 PM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7954

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Why can't use Solr with GA2. There's a plugin available at Marketplace.

http://www.liferay.com/marketplace/-/mp/application/15193648?_7_WAR_osbportlet_backURL=%2Fmarketplace