Vista Combinata Vista Piatta Vista ad Albero
Discussioni [ Precedente | Successivo ]
toggle
henk huisman
Page layout in custom theme stuck to 1 column
18 giugno 2012 5.25
Risposta

henk huisman

Punteggio: New Member

Messaggi: 11

Data di Iscrizione: 21 novembre 2010

Messaggi recenti

I created a custom theme using Eclipse. On my home machine (PC Wind7) all works fine and I can choose any page layout I want.
On the production machine I deployed the WAR-file I created locally.
In production I can change the page layout to any setting (30/70), but the result is always a page layout of 1 column.
Anyone an idea where to look for?

Thanks in advance
Henk Huisman
Maarten van Heiningen
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
18 giugno 2012 13.17
Risposta

Maarten van Heiningen

Punteggio: Regular Member

Messaggi: 172

Data di Iscrizione: 5 febbraio 2009

Messaggi recenti

Hello Henk,

This should not be the case. It should be the case that if you select a layout for a given page this should them be set.

Can you provide more details?

My first suggestion is that on your production machine you have the settings that cache your page layouts and themes.

See your portal-ext.properties settings for
1layout.template.cache.enabled=false


Best Maarten
henk huisman
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
19 giugno 2012 1.41
Risposta

henk huisman

Punteggio: New Member

Messaggi: 11

Data di Iscrizione: 21 novembre 2010

Messaggi recenti

Maarten thanks for your suggestion. Much appreciated.

Some more detail.
If I look at the source of the page that is generated by Liferay it definitely shows the divs with column_1 and column_2.
But in the GUI I just can not drop a portlet (eg web content) in the second column. It always drops it in column 1.

If I switch to the classic theme everything works fine; but if I use my custom theme the problem occurs.

Henk
Maarten van Heiningen
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
19 giugno 2012 2.14
Risposta

Maarten van Heiningen

Punteggio: Regular Member

Messaggi: 172

Data di Iscrizione: 5 febbraio 2009

Messaggi recenti

Hi Henk,

Okay there are two things.

1) The portlets that are placed on your page using the quick link (items directly under the Add section) are always placed in the first column first position.

2) please check your css for the second column when using your theme. You can use firebug etc. Please check if the css code for this column is set to display none or display hidden because the extra column css class is set on this set to 'empty'

Best,
Maarten
henk huisman
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
19 giugno 2012 5.27
Risposta

henk huisman

Punteggio: New Member

Messaggi: 11

Data di Iscrizione: 21 novembre 2010

Messaggi recenti

Indeed, probably has to do something with the css

In internet explorer 9 things seem to work fine!!

There are some ie specific references (mostly ie6 and ie7) in my custom.css like

.ie .lfr-portlet-title-editable-content {
margin-top: 4px;
}


I am completely lost

Henk
Maarten van Heiningen
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
19 giugno 2012 23.57
Risposta

Maarten van Heiningen

Punteggio: Regular Member

Messaggi: 172

Data di Iscrizione: 5 febbraio 2009

Messaggi recenti

Hi Henk,

This part of the css has nothing to do with not being able to place a portlet into your second column.

henk huisman:

There are some ie specific references (mostly ie6 and ie7) in my custom.css like
.ie .lfr-portlet-title-editable-content {
margin-top: 4px;
}


Is it possible to copy (printscreen of just firebug) just the section of rendered html from firebug into the post so I can see the generated code and hopefully part of your css?
So you can leave out project specific stuff...

Best Maarten
henk huisman
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
20 giugno 2012 3.22
Risposta

henk huisman

Punteggio: New Member

Messaggi: 11

Data di Iscrizione: 21 novembre 2010

Messaggi recenti

Hi Maarten,
would it be an idea if I gave you temporary access to the portal I am building?
Henk
Maarten van Heiningen
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
20 giugno 2012 5.52
Risposta

Maarten van Heiningen

Punteggio: Regular Member

Messaggi: 172

Data di Iscrizione: 5 febbraio 2009

Messaggi recenti

Hello Henk,

I send you a friend request on your Liferay profile so we can chat.

Best,
Maarten
henk huisman
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
21 giugno 2012 13.08
Risposta

henk huisman

Punteggio: New Member

Messaggi: 11

Data di Iscrizione: 21 novembre 2010

Messaggi recenti

I found an old thread

Drag-n-drop loss in custom theme?

seems to be the same problem.

Anyone solved that issue?
henk huisman
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
23 giugno 2012 5.31
Risposta

henk huisman

Punteggio: New Member

Messaggi: 11

Data di Iscrizione: 21 novembre 2010

Messaggi recenti

I think I solved the problem.

It had to do with permissions on the production server.
As I deployed my war file of the custom theme by uploading it to de deploy directory, the owner of the custom theme file became root.
Also in the temp directories some of the temp css files were owned by root. I do not know what they are for, but they actually matter.

What did help was activating the portal-developer.properties in the setenv script
Installing and intensively using the web developer plugin of Chrome
Not giving up
Hitoshi Ozawa
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
23 giugno 2012 5.53
Risposta

Hitoshi Ozawa

Punteggio: Liferay Legend

Messaggi: 7990

Data di Iscrizione: 23 marzo 2010

Messaggi recenti

I was having similar problems with OS permissions. I'm now uploading my portlets from Liferay's Control Panel -> Server Administration -> Plugin installation
This way, I'll be installing plugin using liferay's account.
Yan Naing Oo
RE: Page layout in custom theme stuck to 1 column
28 giugno 2012 19.00
Risposta

Yan Naing Oo

Punteggio: Regular Member

Messaggi: 180

Data di Iscrizione: 17 febbraio 2011

Messaggi recenti

Hi henk,

how did you solved this portlet stuck in the custom layout creation on liferay. I used CE v6.0.6 enviroment.
please let me know emoticon

thanks