フォーラム

ホーム » Liferay Faces » Liferay Faces - English

構造的に表示 平面上に表示 ツリー上に表示
スレッド [ 前へ | 次へ ]
toggle
ilke Muhtaroglu
LifeRay IceFaces Navigation Problem
2009/12/25 6:31
答え

ilke Muhtaroglu

ランク: Regular Member

投稿: 226

参加年月日: 2009/05/12

最近の投稿

Hi guyz..

I am developing Liferay portlet using icefaces. I have navigation problem and as far as i know it is because ajax technology. Not the whole page is being posted back but only the part that is processed is getting post back and forward.

Therefore, I can not see the portlet change unless I refresh the page.

I wonder if there is any way that i can work around this. But i am not looking for small workaround tricks. I need solid good solition if you know what I mean.

thank you all for help

TA
Neil Griffin
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2009/12/31 7:23
答え

Neil Griffin

LIFERAY STAFF

ランク: Liferay Legend

投稿: 2235

参加年月日: 2005/07/26

最近の投稿

Do you have an ice:portlet tag surrounding your ice:form tag? Like this:

<ice:portlet>
<ice:form>
...
</ice:form>
</ice:portlet>
ilke Muhtaroglu
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2010/01/01 4:56
答え

ilke Muhtaroglu

ランク: Regular Member

投稿: 226

参加年月日: 2009/05/12

最近の投稿

thanks that worked...
Riccardo Forafò
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2010/04/02 7:41
答え

Riccardo Forafò

ランク: New Member

投稿: 1

参加年月日: 2010/04/02

最近の投稿

Hello Neil,

I saw your webinar about portlet faces bridge that was very interesting.
I downloaded the JobApplication example and I deployed it in Liferay 5.2.3 bundled with Tomcat 5.5.27 and it's work fine.
Then I tried to do the same things with a new portlet project, but when I deployed it the portlet doesn't behave as yours: when I click on the submit button nothing happens.

I also tried to develop a new Portlet with a simple input text an a submit button, but when I hit the submit button the portlet contente, that is the contente of the icefaces "form" is replicated belowe the original form for n times where n is equals to submit actions.

I also tried the portlet sample that comes with ICEFaces 1.8.2, spcifically the location portlet, but the map wont show and when I type in the input text of the location finder nothing happens.

Could you please give me some advices about how to deploy a simple portlet with ICEFaces in Liferay 5.2.3 from scratch?

Have a nice Easter time.

Best regards,

Riccardo.
Hemen Punjani
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2010/04/07 6:55
答え

Hemen Punjani

ランク: New Member

投稿: 1

参加年月日: 2010/04/07

最近の投稿

Hi Neil,

I am trying to navigate the one iceface page to another on portlet level.
but it causes the errors : in Javascript error console
Error: no element found
Source File: http://localhost:8888/ProjectPortlet/block/dispose-views
Line: 1

Here I am sending some snippets :

test.xhtml

" <div id="content">
<ice:portlet>
<ice:form>
<ice:commandLink action="test" value="Navigate"> </ice:commandLink>
<!--
drop ICEfaces components here
-->
</ice:form>
</ice:portlet>
</div>
"
feature.xhtml (After Navigation)

"<ice:portlet>
<ice:outputText value="Navigated Page"/>
</ice:portlet>"

Navigation Rule : facesconfig.xml

"<navigation-rule>
<display-name>Main1</display-name>
<from-view-id>/*</from-view-id>
<navigation-case>
<from-outcome>test</from-outcome>
<to-view-id>/feature.xhtml</to-view-id>
</navigation-case>
</navigation-rule>"

So Please help me out for this problem...
Where I am doing wrong.. And I have made four portlets using ICEFaces 1.8.2 in Liferay 5.2.3, but navigation works some times and some time its not working....
Some times I have to minimize and maximize portlets...

Please Suggest!!

Help me out for the ICEFaces navigation issue...

Thanks,

Hemen
Abhed Dekavadiya
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2012/12/06 13:24
答え

Abhed Dekavadiya

ランク: Junior Member

投稿: 74

参加年月日: 2010/10/05

最近の投稿

Hi Riccardo,

Do you recollect, how have you resolved this problem ? I am upgrading a liferay application from 5.1.2. to 6.1.1 and facing the same problem. There are some portlets developed in icefaces, which are not working in liferay-6.1.1. The portlet lists record, but when click on it nothing happens. The same is working fine in liferay 5.1.2.
Please note that I have done all the required changes in portlet configuration file to change the version to 6.1.1.

regards,
Abhed
Neil Griffin
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2012/12/06 14:03
答え

Neil Griffin

LIFERAY STAFF

ランク: Liferay Legend

投稿: 2235

参加年月日: 2005/07/26

最近の投稿

Perhaps you could look at a working example in order to see what you need to fix in your own portlet.

For a working example of an ICEfaces 1.8 portlet in Liferay 6.1.1, you can download version 2.1.0-ga1 of the icefaces1-portlet demo from Maven Central.

To see the source code, you can visit the 2.1.0-ga1 tag of Liferay Faces at GitHub.
Abhed Dekavadiya
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2012/12/13 10:07
答え

Abhed Dekavadiya

ランク: Junior Member

投稿: 74

参加年月日: 2010/10/05

最近の投稿

Hi Neil,

Thanks for references. I managed to resolve above issue, it was due to some redirect issues due to jQuery.

regards,
Abhed