Fóruns

Início » Liferay Portal » English » 2. Using Liferay » General

Visualização combinada Visão plana Exibição em árvore
Tópicos [ Anterior | Próximo ]
toggle
Bo Maryniuk
Liferay 5: LAR export loses i18n?
15 de Novembro de 2010 23:16
Resposta

Bo Maryniuk

Ranking: New Member

Mensagens: 2

Data de entrada: 23 de Março de 2010

Mensagens recentes

Hi!
I composed a home for users, put i18n translation and then exported it as a LAR. After import LAR back, instead of non-English I just got questionmarks, like "?????????".

Is this a known bug?

Thank you.
Bo Maryniuk
RE: Liferay 5: LAR export loses i18n?
15 de Novembro de 2010 23:36
Resposta

Bo Maryniuk

Ranking: New Member

Mensagens: 2

Data de entrada: 23 de Março de 2010

Mensagens recentes

Update
Yes, it is a horrid bug: LAR is already exported with screwed up encoding. In the XML I see something like this:
1<name language-id="foo_BAR">???????</name>


Whooaa!! Nobody noticed yet!?
Bo M. Maryniuk
RE: Liferay 5: LAR export loses i18n?
16 de Novembro de 2010 00:43
Resposta

Bo M. Maryniuk

Ranking: New Member

Mensagens: 7

Data de entrada: 27 de Novembro de 2009

Mensagens recentes

OK, here what should be done (Unix):

1LANG=en_US.UTF-8
2LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
3LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
4LC_TIME="en_US.UTF-8"
5LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
6LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
7LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"


The point is to run the appserver on locale with UTF-8 encoding. Second, I also gave appserver an option "file.encoding" that points to "utf8" (just to be sure). Now it works fine. However, I think Zip writer should put this by default, overriding everything from the system!!! emoticon