组合视图 统一视图 树状图
讨论主题 [ 上一个 | 下一个 ]
toggle
Amit Kumar Singh
Mail is not working with liferay
2010年12月26日 上午6:39
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

I tried to setup the mail configuration from control panel but mail functionality is not working with liferay. I configured Root.xml and tried with gmail and also own server but still mail server is not working. I tried with portal.properties to set smtp configuration but still there is issue with liferay to sending mail. Let me know if any one have idea regarding this issue. thanks in advance to all liferay users.
Apoorva Prakash
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月26日 上午8:49
答复

Apoorva Prakash

等级: Liferay Master

帖子: 659

加入日期: 2010年6月15日

最近的帖子

Hello Amit,
I've got email working on my project stack with SMTP settings in portal-ext.properties file... Hope you are doing some tiny mistake... But the things you are mentioning are not explaining your problem clearly... Please explain in detail, and mention code snippet if needed...

Thanks and Regards...
Amit Kumar Singh
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 上午4:43
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

Hi Apoorva,

Thanks for your response. Below, i mentioned code of bunch for portal.properties & Root.xml that i configured in my liferay.

portal.properties

mail.session.mail.transport.protocol=smtp
mail.session.mail.smtp.host=smtphost
mail.session.mail.smtp.password=pass
mail.session.mail.smtp.user=user
mail.session.mail.smtp.port=25
mail.session.mail.smtp.auth=true

root.xml

<Resource
name="mail/MailSession"
auth="Container"
type="javax.mail.Session"
mail.imap.host="imap.gmail.com"
mail.imap.port="993"
mail.pop.host="pop.gmail.com"
mail.store.protocol="imap"
mail.transport.protocol="smtp"
mail.smtp.host="smtp.gmail.com"
mail.smtp.port="465"
mail.smtp.auth="true"
mail.smtp.starttls.enable="true"
mail.smtp.user=""
password=""
mail.smtp.socketFactory.class="javax.net.ssl.SSLSocketFactory"
/>

i tried both example. so please let me know where i am doing wrong.
Manish Kumar Gupta
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 上午7:29
答复

Manish Kumar Gupta

LIFERAY STAFF

等级: Liferay Master

帖子: 535

加入日期: 2008年5月15日

最近的帖子

Hey Amit,

When you are configuring mail using root.xml, you need to add mail.session.jndi.name=mail/MailSession in your portal-ext.properties. Have you done that?
Amit Kumar Singh
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 下午9:24
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

HI Manish,

I tried to add mail.session.jndi.name=mail/MailSession in portal.properties. But still, i am not able to send mail. While testing for forget password, it's showing me that password sent successfully but user is not getting any mail. Please help me to resolve this issue.

Thanks.
Manish Kumar Gupta
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 下午9:46
答复

Manish Kumar Gupta

LIFERAY STAFF

等级: Liferay Master

帖子: 535

加入日期: 2008年5月15日

最近的帖子

Can you attach you portal-ext.properties? You can remove your mail password but I was other details as it is.

Also, it may be that portal is not able to detect your ext properties file. Where are you copying portal-ext.properties?
Amit Kumar Singh
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 下午10:00
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

I attached portal.properties. Please have a look.
portal.properties dir = Root\Web-Inf\Classes\portal.properties
附件: portal-ext.properties (0.4k)
Manish Kumar Gupta
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 下午9:58
答复

Manish Kumar Gupta

LIFERAY STAFF

等级: Liferay Master

帖子: 535

加入日期: 2008年5月15日

最近的帖子

Is this the actual portal-ext.properties or you have removed values for mail.session.mail.smtp.host, mail.session.mail.smtp.user etc?
Amit Kumar Singh
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 下午10:00
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

i removed smtp, user and pass.
Manish Kumar Gupta
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 下午10:14
答复

Manish Kumar Gupta

LIFERAY STAFF

等级: Liferay Master

帖子: 535

加入日期: 2008年5月15日

最近的帖子

My last 2 suggestions -

1. Try after removing mail resource entry from root.xml and property mail.session.jndi.name=mail/MailSession from portal-ext.properties.

2. Make sure that your portal-ext.properties is being picked by the portal. To verify this, go to control panel -> server administration -> properties -> portal properties.
Amit Kumar Singh
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月28日 下午10:38
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

i verified portal.properties. it's setting all the configuration. but still, issue not resolved.
Christopher Lui
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月29日 上午11:11
答复

Christopher Lui

LIFERAY STAFF

等级: Junior Member

帖子: 38

加入日期: 2010年3月22日

最近的帖子

Hi Amit,

Have you seen this blog? http://www.liferay.com/web/craig.kaneko/blog/-/blogs/243468/maximized

It is an easy way to setup Gmail.

Thanks,
Chris
Amit Kumar Singh
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月30日 下午10:35
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

Hi Christopher,

i tried with this also but mail service is not working.
raghu batchu
RE: Mail is not working with liferay
2010年12月31日 上午9:29
答复

raghu batchu

等级: New Member

帖子: 9

加入日期: 2009年8月23日

最近的帖子

Hi Amith

verify your outgoing smtp server ip and outgoing port number under Control panel --> Server administrator --> mail

Thanks
Raghu
Gaurav Jain
RE: Mail is not working with liferay
2011年2月9日 下午11:31
答复

Gaurav Jain

等级: Regular Member

帖子: 141

加入日期: 2011年1月31日

最近的帖子

Hey Amit,

have you resolved out your problems with email?
Amit Kumar Singh
RE: Mail is not working with liferay
2011年2月10日 下午7:14
答复

Amit Kumar Singh

等级: Junior Member

帖子: 71

加入日期: 2010年10月11日

最近的帖子

Hi Gaurav,

I resolved my issue. Are you facing the problem????
Eldho Issac
RE: Mail is not working with liferay
2012年12月20日 上午2:44
答复

Eldho Issac

等级: New Member

帖子: 4

加入日期: 2012年11月28日

最近的帖子

Hi Amit
plz share how u resolved this problem.

Thanks