论坛

主页 » Liferay IDE » English

组合视图 统一视图 树状图
讨论主题 [ 上一个 | 下一个 ]
toggle
Roy Brondgeest
IDE build-lang translator not working
2011年6月22日 上午12:11
答复

Roy Brondgeest

等级: Junior Member

帖子: 25

加入日期: 2011年1月13日

最近的帖子

Hello Everybody,
I have a question that I hope someone can answer.

I have the "early access edition" of liferay in action. In this book it says that liferay is capable of translating Language.properties files automagically using an online translator service. (see bottom of post)

Problem is that my language.properties file wont be translated correctly. I get the other language.properties files but theyre not translated as I would expect.

In "Language.properties" I have:
product-saved-succesfully=Product Saved Successfully
In "Language_nl.properties" I get:
product-saved-succesfully=Product Saved Successfully (Automatic Translation)

What has just happened? The Plugins SDK contains Ant targets which have the ability to use an online service
to translate all of the keys in your file to multiple languages. All we did by providing the Ant task we created was to
give those Ant targets the parameters they needed to do their work: namely, the folder where our
Language.properties file exists and the name of the file. Once we did that, we were able to use the service to
generate all of the language files you now see in that folder.
Sandeep Nair
RE: IDE build-lang translator not working
2011年6月22日 上午1:47
答复

Sandeep Nair

等级: Liferay Legend

帖子: 1692

加入日期: 2008年11月5日

最近的帖子

Hi Roy,

As its mentioned it only uses Babelfish to generate transalation. So for most of the languages it wont have proper translation. The idea behind using the tool is to generate all the language files with keys(which is more important), some language will have translation(for example may be spanish look for language_es) but you should not rely on that transalation. You should manually change the translation for the languages you want to be available.

Regards,
Sandeep
Roy Brondgeest
RE: IDE build-lang translator not working
2011年6月22日 上午1:51
答复

Roy Brondgeest

等级: Junior Member

帖子: 25

加入日期: 2011年1月13日

最近的帖子

Hello,
Thanks for your answer.
I checked all the language files and there doesn't seem to be anything translated.
Neither the spanish one.
Sandeep Nair
RE: IDE build-lang translator not working
2011年6月22日 上午4:01
答复

Sandeep Nair

等级: Liferay Legend

帖子: 1692

加入日期: 2008年11月5日

最近的帖子

Ok just check with an easy translation text like "help" or "hello" and make sure you are connected to internet while doing this and if Liferay is able to access the internet(means not behind proxy)

Regards,
Sandeep
Roy Brondgeest
RE: IDE build-lang translator not working
2011年6月22日 上午4:21
答复

Roy Brondgeest

等级: Junior Member

帖子: 25

加入日期: 2011年1月13日

最近的帖子

I tried that, nothing...

I am connected to the internet, do have a firewall but it does not block any outbound traffic.
Dave Weitzel
RE: IDE build-lang translator not working
2011年6月22日 上午7:11
答复

Dave Weitzel

等级: Regular Member

帖子: 175

加入日期: 2009年11月18日

最近的帖子

Check the console out put for messages from Babelfish.
you may find that you have exceeded the number of connections allowed in any one period.
If you are only supporting a few languages it is easier to cut and paste and rename files so you have a file for each language / variant with necessary keys.
MsAngel John
RE: IDE build-lang translator not working
2011年10月5日 上午5:22
答复

MsAngel John

等级: New Member

帖子: 1

加入日期: 2011年10月5日

最近的帖子

I use internet last 5 year and do have a firewall but still it does not block any outbound traffic.



Legal Translation
amran loudi
RE: IDE build-lang translator not working
2011年12月16日 上午9:49
答复

amran loudi

等级: New Member

帖子: 3

加入日期: 2011年12月16日

最近的帖子

MsAngel John:
I use internet last 5 year and do have a firewall but still it does not block any outbound traffic.



yes I agreed with you I am also using internet last 10years but there is no problem. I think you install new window. its good.
_________________________
DropShip
Dominik domih
RE: IDE build-lang translator not working
2012年1月23日 上午6:27
答复

Dominik domih

等级: Junior Member

帖子: 56

加入日期: 2008年11月10日

最近的帖子

It appears that the automatic translation tool is working but my desired languages are not translated. As Sandeep wrote the build-lang task uses babelfish, which is limited to a hand full of languages.
That's possibly the cause why e.g. hu, cz or pl are not translated..

edit: nl autotranslation (via babelfish) seems to work! This was generated after adding what-about-the-future to Language.properties :
1what-about-the-future=Wat over de toekomst?
Paul Kearney
RE: IDE build-lang translator not working
2012年3月4日 下午3:31
答复

Paul Kearney

等级: New Member

帖子: 6

加入日期: 2011年2月28日

最近的帖子

Another thing to check for anyone with a similar problem is that you haven't included comment lines.

When initially trying to use the build-lang target/service I had commented some of my properties for easier identification

i.e.
# Error message for X form

# View messages

This caused issues for me. The various translation files were generated but no translation was provided for any language.

Removing the comments, deleting the previously generated files and re-running the build-lang target resolved this issue for me.
Łukasz Pogorzelski
RE: IDE build-lang translator not working
2012年4月12日 上午5:48
答复

Łukasz Pogorzelski

等级: New Member

帖子: 6

加入日期: 2012年4月12日

最近的帖子

In Liferay 6.0.5, 6.0.6 automatic translations doesn't work. It was fixed in version 6.1. See http://issues.liferay.com/browse/LPS-12415
Jaynil A Bagdai
RE: IDE build-lang translator not working
2012年5月21日 上午11:37
答复

Jaynil A Bagdai

等级: Regular Member

帖子: 120

加入日期: 2012年3月3日

最近的帖子

As per logs to above link it says that it has been resolved in 6.1

I am using Liferay 6.1 JBOSS bundle, Files for different languages are being generated but values for keys are not being translated.


Any help will be appreciated.

Thanks.