Julkisen sektorin sähköinen asiointi ja palvelut  - Ratkaisuja sujuvampaan digitaaliseen kokemukseen  

26.11.2020 kello 9.30 - 10.15 

Suomen julkisella sektorilla palvelut ja asiointi ovat valtaosin jo tarjolla digitaalisesti, mutta parannettavaa riittää. Käyttäjät -kansalaiset ja yritykset- odottavat julkishallinnolta vähintään yhtä sujuvaa digitaalista kokemusta, mihin he ovat tottuneet verkkokauppojen, some-sovellusten tai pelien parissa. Verkossa asioinnin tulee olla vaivatonta, turvallista, ja täydellisen riippumatonta laitteesta, ajasta tai paikasta. Julkisen palvelun tuottaja hyötyy paremman digitaalisen kokemuksen tarjoamisesta: kustannussäästöttyytyväiset käyttäjät ja tehokkuuden lisääntyminen ovat vähintään yhtä tärkeitä mittareita kuin viranomaisvaatimusten täyttyminen.

Meillä on hyvät lähtökohdat kehittää digitaalisia palveluita seuraavalle tasolle: suomalaisten työikäisten digitaaliset taidot on tunnistettu maailman parhaimmiksi (OECD kilpailukykyraportti 2019). Nyt on aika kuroa kiinni käyttäjien odotusten ja toteutuneen kokemuksen välinen kuilu. 

Tule mukaan webinaariimme, jossa pohdimme julkisen sektorin digitaalisen asioinnin tilaa - missä mennään nyt ja missä olisi vielä parannettavaa. 

Käymme läpi mm. seuraavia asioita:

  • Mikä on digitaalisen asioinnin tila Suomessa verattuna muihin maihin
  • Mitä kansalaiset odottavat digitaalisilta palveluilta vuonna 2020
  • Ideoita ja parannusehdotuksia
  • Esimerkkejä meiltä ja muualta
Webinaari on erityisesti suunnattu julkisen sektorin IT:ssä, verkkopalvelutuotannossa, asiointipalveluiden ja sisällön hallinnan parissa toimiville sekä näistä asioista kiinnostuneille. Osallistuminen on veloituksetonta. 

Jos sinulla on kysyttävää webinaariin liittyen, voit olla  yhteydessä: [email protected].
Tule mukaan webinaariin 26.11!
Julkisen sektorin sähköinen asiointi ja palvelut  - Ratkaisuja sujuvampaan digitaaliseen kokemukseen.
Hanna Ilén
GeNEral manager, Liferay Nordic 
Hanna vastaa Liferayn liiketoiminnoista Pohjoismaissa. Hän kannustaa organisaatioita näkemään digitalisaation tuoman muutoksen mahdollisuutena ja rohkaisee haastamaan pölyttyneitä ajattelu- ja toimintatapoja – ja jopa tekemään virheitä.
Lyhyesti Liferaysta:
Liferayn kehittämä DXP-ohjelmistoalusta auttaa organisaatioita  luomaan digitaalisia kokemuksia verkossa, mobiili- ja muissa laitteissa.Liferayta hyödynnetään muun muassa asiointipalveluiden, verkkosivustojen ja -kauppojen, modernien intranettien sekä käyttäjäportaalien alustana. Alustamme perustuu avoimeen lähdekoodiin, mikä tekee siitä luotettavan, innovatiivisen ja tietoturvallisen. Sadat organisaatiot, finanssi- ja vakuutusalalla, terveydenhuollossa, julkisella sektorilla, vähittäiskaupassa, valmistavassa teollisuudessa ja monilla muilla toimialoilla käyttävät Liferayta.