Digital Talks

A Liferay videós beszélgetéssorozatában különböző iparágak meghatározó szereplőivel ülünk le beszélgetni digitalizációs iparági trendekről, kihívásokról, újdonságokról és megoldásokról. A beszélgetések célja a vírushelyzetben érintett piaci szereplők közti tudásmegosztás és tapasztalatcsere. 

Melyik videónk érdekel?

A HR digitalizációja
Vendég: Pelle Dávid, Ügyvezető - MP Solutions

Összefoglaló
Milyen tapasztalatai vannak egy HR megoldásokat kínáló szakembernek a szinte azonnal lefejlesztett és bevezetett digitalizációs rendszerekről? Milyen nehézségek vannak a toborzás és kiválasztás, az onboarding (új munkatársak beintegrálása a vállalat működésébe), vagy a képzések esetében?
A bankszektor digitalizációja
Vendég: Németh Balázs, Innovációs vezető - K&H Csoport

Összefoglaló
Habár a K&H csoport életében évek óta komoly szerepet töltött be a digitalizáció, az elmúlt 1 év során mégis annyi fejlesztést vittek véghez, mint korábban 2,5 év alatt. Megtudjuk mit jelent egy vezető pénzügyi szolgáltató számára az ügyfélélmény és milyen, amikor egy bankfiók teljes szolgáltatási portfóliója "beköltözik az ügyfelek zsebébe", biztosítási és egyéb komfort funkciókkal kiegészítve. 
A gyógyszeripar digitalizációja
Vendég: Simon Lajos, CIO - Richter Gedeon

Összefoglaló
Mi történik egy olyan vállalatnál, ahol mindössze 2 hét alatt 2000 munkavállalónak kell átállnia az otthoni munkavégzésre, mindezt egy olyan cég esetében, ahol ennek addig nem volt hagyománya? Hogyan oldható meg a munkatársak közötti kollaboráció és a hatékony munkavégzés az orvoslátogatók esetében?  
Az egészségügy és magánegészségügy digitalizációja
Vendég: Benkő Vilmos, Tulajdonostárs - Rózsakert Medical Center

Összefoglaló
Vajon tudja-e helyettesíteni a technológia a személyes kontaktust olyan bizalmi viszonyon alapuló kapcsolatoknál, mint amilyet a magánegészségügyben is látunk? Ha igen, milyen szerepe van az "ügyfélélménynek"? 
A logisztika digitalizációja
Vendég: Czifrik Szabolcs, Ügyvezető - DPD

Összefoglaló
Milyen kihívásokat okoz egy logisztikai szolgáltató számára, amikor szinte egyik napról a másikra kétszeresére nő a szállítandó mennyiség? És vajon milyen háttérrendszerek szükségesek ahhoz, hogy ilyen helyzetben egy vállalat még növelni is tudja a kiszállítási sikerességét? 
A gyártóipar digitalizációja
Vendég: Móczó Vilmos
Operatív vezető, Digital Industries - Siemens Zrt.

Összefoglaló
Mik a legfontosabb megoldások a gyártóipar végfelhasználói igényeinek kielégítésénél? Hogyan tervezhetők virtuális térben gyártósorok? És milyen egyéb digitalizációs igényekkel találkozik 2021-ben a 10 legnagyobb szoftvercége között számon tartott Siemens? Többek között erről beszélgetünk vendégünkkel.
Egy tradicionális pénzintézet digitalizációja
Vendég: Czímer Gergely
Digitalizációs igazgató (CDO) - Takarékbank Zrt.

Összefoglaló
Digitalizációs igazgató - egy merőben új pozíció a bankpiacon. Milyen kihívásokkal szembesül és mik a fő eredmények egy CDO életében? A Takarékbank digitális átalakulása jelentős változásokat hozott a felszínen és az ügyfelek számára rejtett elemek szempontjából is. Eredmények és jövőbeli tervek a videóra kattintva.
A turizmus digitalizációja
Vendég: Szigetvári József
Vezérigazgató - Szallas.hu

Összefoglaló
Hogyan veszi fel a digitális versenyt egy már a kezdetektől fogva a digitális piacon tevékenykedő vállalat? Hogyan változtak a fogyasztói elvárások a pandémia hatására a szállásokat, illetve a szálláskeresést illetően? A Digital Talks turizmussal foglalkozó epizódjában Szigetvári Józseffel, a Szallas.hu vezérigazgatójával beszélgettünk.
A kiskereskedelem digitalizációja
Vendég: Klekner Péter
CEO- kifli.hu

Összefoglaló
Hogyan hozta összhangba a magyar piacra való bevezetést és a járványhelyzet miatt azonnal megugrott forgalmat a 2 éves kifli.hu? Hogyan alkalmazzák a mesterséges intelligenciát (AI-t) a futárok útvonalának kiszámításához, hogy órára pontosan érkezzenek a megrendelőkhöz? Mi várható a kiskereskedelem digitalizációjában és a környezetvédelem terén a közeljövőben? Válaszok a videóban, Klekner Pétertől.
Pénztár nélküli üzletek és kávézók
Vendég: Kende Gábor
Társalapító - Kende Gastro 

Összefoglaló
Hogyan automatizálható egy olyan hagyományos vállalkozási forma, mint egy élelmiszerbolt, vagy épp kávézó? Teljesen automatizált, pénztár nélküli üzleteké a jövő Magyarországon, az első fecske a Kende Gastro világújdonságnak számító automatizált kávézója budapesten. Hogyan alakítja át a bolti alkalmazottak mindennapjait az új technológia és mit hoz a jövő? Kende Gáborral, a Kende Gastro társalapítójával beszélgettünk.
A mezőgazdaság digitalizációja
Vendég: Balogh Viktor Ferenc
Marketingigazgató - KITE Zrt.

Összefoglaló
A világban megtalálható innovatív mezőgazdasági technológiai megoldásokat felkutató KITE Zrt. 3 éve elindított világszínvonalú PGR rendszere lehetővé teszi, hogy a szántóföldekről és az egyéb szenzorokból beérkező mérési adatokat megtisztítsák, rendszerezzék, feldolgozzák majd partnereiknek a döntéstámogatási folyamataikhoz olyan formában jutassák el, amely hozzásegíti őket a fenntartható és nyereséges szántóföldi növénytermesztés elérésére irányuló erőfeszítéseikben. Milyen digitális infrastruktúra és döntések szükségesek ehhez? A videóból kiderül.
Az e-kereskedelem jelene és jövője
Vendég: Dr. Bőgel György
Elnök - Ecommerce Hungary

Összefoglaló
A COVID-19 időszakában nagyobb számban kellett futárokat felvenni, ellátni őket elektronikus fizetést lebonyolító eszközökkel, százával épültek ki a csomagautomaták, lendületet kapott az elektronikus- és a kártyával való fizetés. Belendült az FMCG szektor és megjelentek az ún. “dark store”-ok. A pandémia számtalan új trendet hozott életünkbe - többek között erről beszélgettünk Dr. Bőgel Györggyel, az Ecommerce Hungary elnökével.

További videók érkeznek hamarosan. Addig is kövess minket online:

A Liferay-ről

A Liferay a nyílt forráskódú Digitális Élményplatform (Liferay DXP) és az ehhez kapcsolódó analitikai, e-commerce és cloud-szoftverek vezető fejlesztője. 19 országban található 24 irodánkból professzionális szolgáltatásokat, technikai támogatást, személyre szabott fejlesztést és képzést nyújtunk, ezzel biztosítva helyünket az IT szektor élvonalában.

Megbízható, innovatív és biztonságos termékeinket olyan elismert, hazai és globális vállalatok használják, mint a Airbus Helicopters, Carrefour, Cisco Systems, Danone, Fujitsu, K&H Bank, Lufthansa Flight Training, NASA, Siemens, Société Générale és az ENSZ.

Budapesti irodánkat 2010-ben nyitottuk, azóta nemcsak a teljes EMEA-régió support- és IT-biztonsági tevékenységeiért, de a kelet-közép-európai régió üzleti feladataiért is felelünk.
Image

Néhány ügyfelünk

Küldd el kérdésed!
Share