Forums

Home » Liferay Portal » English » 2. Using Liferay » General

Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Eldho Issac
Mail is not working.......
December 17, 2012 8:33 PM
Answer

Eldho Issac

Rank: New Member

Posts: 4

Join Date: November 28, 2012

Recent Posts

Hi,
I created one site in liferay. using portlets like wiki, blog, calendar etc.
I can see there is some email settings. I configured pop and smtp in server administrator-> mail.
Now also I am not getting any mail.
Can anyone say which all situations users get mail.......
and is there any extra configuration required ?
Muniraj saravanan
RE: Mail is not working.......
December 18, 2012 12:27 AM
Answer

Muniraj saravanan

Rank: Junior Member

Posts: 75

Join Date: June 1, 2011

Recent Posts

Hi Eldho
can you give detail of the mail configuration and paste the error stack trace to give proper advice.


thanks
Saravanan
Eldho Issac
RE: Mail is not working.......
December 20, 2012 2:14 AM
Answer

Eldho Issac

Rank: New Member

Posts: 4

Join Date: November 28, 2012

Recent Posts

Hi Saravanan

I configured mail server settings in "control panel->server->server administrator -> mail" only.
plz say is there any additional configurations required...


Thanks
gordon daniels
RE: Mail is not working.......
December 20, 2012 4:37 AM
Answer

gordon daniels

Rank: Liferay Master

Posts: 670

Join Date: August 23, 2008

Recent Posts

Eldho: we need to see the stack trace in order to help. I use linux but windows should be same. The log is located in 'liferayhome/tomcat/logs/catalina.out'. Catalina.out is the file we need to see. If you know how to read then it might help you to resolve.

Typically, its ports. You need to make sure what ports your server is using for mail, and whether you are using imap or pop. Also for testing purposes I usually configure mail on LR without ssl or tls support. That way I know if server is talking to mail server. Once that works I then configure it for security connection.

Hope this helps.
Amit Doshi
RE: Mail is not working.......
December 26, 2012 5:02 AM
Answer

Amit Doshi

Rank: Liferay Master

Posts: 544

Join Date: December 29, 2010

Recent Posts

Eldho Issac:
Hi Saravanan

I configured mail server settings in "control panel->server->server administrator -> mail" only.
plz say is there any additional configurations required...


Thanks


I am using below settings for my email server in portal-ext.properties.

###############
# Mail Server Settings
###############
mail.session.mail.smtp.auth=false
mail.session.mail.smtp.host=lists.abc.com // host name.
mail.session.mail.smtp.password=
mail.session.mail.smtp.port=25
mail.session.mail.smtp.user=
mail.session.mail.transport.protocol=smtp
mail.session.mail.smtp.starttls.enable=false
mail.smtp.socketFactory.class="javax.net.ssl.SSLSocketFactory"

Thanks & Regards,
Amit Doshi