Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Anil KC
Account lockout doesn't work
January 15, 2013 3:03 AM
Answer

Anil KC

Rank: Junior Member

Posts: 35

Join Date: December 20, 2012

Recent Posts

I have enabled account lockout after 3 failure for authentication. However, it is not implemented. I have defined Default Password policy in portal-ext.properties file as
1passwords.default.policy.name=Default Password Policy


I tired multiple times(more than 3) with wrong credentials but still the account is active. is there anything i am missing?
Hitoshi Ozawa
RE: Account lockout doesn't work
January 15, 2013 3:44 AM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7954

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Be sure you haven't set lockout from Control Panel -> Password Policy because it overrides settings in portal-ext.properties.
Anil KC
RE: Account lockout doesn't work
January 15, 2013 8:32 PM
Answer

Anil KC

Rank: Junior Member

Posts: 35

Join Date: December 20, 2012

Recent Posts

Hitoshi Ozawa:
Be sure you haven't set lockout from Control Panel -> Password Policy because it overrides settings in portal-ext.properties.


Ok. I removed
1passwords.default.policy.name=Default Password Policy
from portal-ext.properties file and set the account lockout from control panel and still it is not working.

I have account lockout Enabled.
Lockout Enabled
Maximum Failure - 3

Reset Failure Count - 5mins

Lockout Duration - Until unlocked by admin

Still it doesn't work. I can still login after more than 3 failure to enter valid credentials. Are there more configurations to make this work?
Hitoshi Ozawa
RE: Account lockout doesn't work
January 16, 2013 3:55 PM
Answer

Hitoshi Ozawa

Rank: Liferay Legend

Posts: 7954

Join Date: March 23, 2010

Recent Posts

Are you testing this on liferay 6.1.1 GA2? I think there was a bug in earlier versions.
Anil KC
RE: Account lockout doesn't work
January 17, 2013 7:58 PM
Answer

Anil KC

Rank: Junior Member

Posts: 35

Join Date: December 20, 2012

Recent Posts

Hitoshi Ozawa:
Are you testing this on liferay 6.1.1 GA2? I think there was a bug in earlier versions.


I am testing in 6.1.0. Does that mean i have to move to 6.1.1 for this feature? is there any other way ?