Forums

Home » Liferay Portal » English » 3. Development

Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Fuyang Liu
Character encoding problem when using Visual Web JSF to develop portlet
March 3, 2009 8:59 PM
Answer

Fuyang Liu

Rank: New Member

Posts: 1

Join Date: March 3, 2009

Recent Posts

(Netbeans 6.5 + Visual Web JSF + Portal Pack 3.0 + Webspace 10)

I create a simple project of Visual Web JSF and Portal Support, and then create a simple Visual Web JSF portlet page,
and drag a staticText woodstock component to the design page, and set the text to some Chinese words like "测试中文".
Then when the project is deployed, what I see in the protlet is "????????????" instead of "测试中文".
Every where the defult encoding is set to UTF-8 and I did not change anything else, code is generated by IDE.

One thing you should notice is that, combining with portlet, when using standard JSF component like "<h:><f:>" the
encoding is right. Just when using woodstock component in the portlet the encoding goes wrong.

Another thing is when using open portal container there is NO issues on encoding.

So right now I really don't know where the problem is, seems only when Visual Web JSF together with liferay portal (using Portal Pack 3.0), the problem shows up.

Since Webspace 10 is integrated with liferay, hope I can get some help here.

Thank you.
Evgeniy Vladimirovich Pryahin
RE: Character encoding problem when using Visual Web JSF to develop portlet
August 13, 2009 4:43 AM
Answer

Evgeniy Vladimirovich Pryahin

Rank: New Member

Posts: 14

Join Date: August 7, 2009

Recent Posts

Join the question.
I have the same issue, but with russian symbols.
TIA